21 июл. 2012 г.


«РЕГІОНАЛЬНА» БАЙДУЖІСТЬ ДО ДЕРЖАВНОЇ АБО
«ХОХЛЯЦЬКИЙ ІНСТИНКТ»

Деякі нотатки із сесії Миронівської районної ради
      «Трагічна мово, вже тобі труну
Не тільки вороги, а й власні діти тешуть»…

      «Регіональним» депутатам Миронівської районної ради нема ніякого діля до гірких слів Ліни Костенко. Тринадцята сесія засвідчила, що провладним обранцям, яких народ влучно назвав «янучарами», байдуже те, що цинічно й нахабно, як бульдозером – монотонно, вигортається владою все українське з української душі.
      В зв’язку з останніми подіями у Верховній Раді до Миронівської районної ради були направлені депутатський запит депутатів від “Фронту змін» Кириченка В.В., Сядренка О.В., Тимчук Р.О. та заява депутата від ВО «Свобода» Даниленка О.Ю. (підкріплена підписами більше трьох сотень жителів Миронівського району) «Про звернення до Верховної Ради України щодо зняття з розгляду проекту Закону України «Про засади державної мовної політики» № 9073.
      Як свідчить протокол спільного засідання президії районної ради та постійних комісій (присутні 17 депутатів) від 20 червня, заперечень по внесенню даного питання до повістки денної та розгляду його на сесії не було.
"Спритко" і "Гарнюня"
      Однак, з самого початку пленарного засідання сесії районної ради (22 червня) стало зрозуміло, що з депутатами провладної більшості була проведена відповідна робота. Головуючий на сесії, заступник голови районної ради Лінський М.В., як «спритний наперсточник», повторно ставить на голосування питання про внесення депутатського запиту та заяви «Про звернення до Верховної Ради України щодо зняття з розгляду проекту Закону України «Про засади державної мовної політики»  до порядку денного сесії. І тут, під пильним оком «смотрящої» (так прийнято називати у партії влади керівників регіонів) Усик В.С., у свідомості депутатів-регіоналів відбуваються контраверсійні процеси. Вони вже, як зазомбовані, голосують «проти» включення даного питання до порядку денного, навіть не давши змоги сказати слова депутатам, які його подавали. Хто ж підняв руку «проти»? Згідно з протоколом, це Усик В.С., Горкуша О.П., Бубнов О.В, Лінський М.В., Шульський В.П., Бесараб О.М., Чепурний О.В., Коваленко І.А., Гарбуз М.Ю., Закрева Г.Я., Бондаренко Л.Г., Жукотанський О.В., Крохмаль І.М., Свистуленко П.П., Гніденко М.М., Бажан В.А., Коноплястий П.В., Катрошенко О.І., Кущ О.М., Одинокий О.М., Воробієвський В.В., Джигир П.В.
      Два депутати в знак протесту відразу після такого голосування покинули залу засідань. Їх, як і мене, зовсім не здивував такий результат. Та сидіти далі з людьми із чітко вираженим хохляцьким інстинктом вже не було змоги.
      Перепоною критичного мислення стає невігластво. Згаданий антиукраїнський закон дає можливість жити в державі й не знати її державної мови навіть тим, кому це треба згідно із законодавством та їхнім службовим становищем. Так от, не не спілкуватись мовою країни проживання можна в трьох випадках: 1) якщо ти гість, 2) найманець або 3) окупант. Ви депутати обрані народом. Обстоюючи названий законопроект, який же народ ви представляєте? Громаду якого району? І хай кожний сам визначить для себе одну з трьох названих категорій.

      А.Щербина, помічник депутата районної ради, заступник голови Миронівської районної організації ВО «Свобода». 

Комментариев нет:

Отправить комментарий