10 июн. 2012 г.


ХТО НАСТУПНИЙ?
ЧИЇ РУКИ ЦІЛУВАТИ?
      Вже декілька тижнів жителі Миронівки мимоволі мимоволі кидають погляди на обідрані біг-борди і з нетерпінням чекають «партрета» нового «благодійника», що «зігріє своїм теплом» їх знедолені душі та заодно й харчів підкине.
      І він, хочу вас запевнити, скоро з’явиться. Святе місце пустим не буває. Які б нові щедроти не обіцяли довірливим людям, щоб запаморочити їх голови, не так важливо. Важливіше - в яку ціну оцінюють ці пройдисвіти честь, гідність та голос українського виборця? Адже ні в кого не викликає сумніву те, що мета, заради якої деякі «благодійники» стеляться перед тими, кого топтали роками, - отримати офіційний доступ до годівниці  Верховної Ради сьомого скликання.
      Тому не зайве було б нагадати окремі положення виборчого законодавства та Кримінального кодексу, який навіть Остап Бендер заповідав шанувати.
      Частиною 13 статті 74 закону «Про вибори народних депутатів України» заборонено проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується «наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей».
      Така «передвиборна агітація» є непрямим підкупом виборців.
      Єдиний виняток з цього правила – товари, які повинні обов’язково відповідати одночасно двом таким вимогам: містити візуальні зображення назви, символіки, прапора партії та їх вартість не повинна перевищувати три відсотки мінімального розміру заробітної плати (на сьогодні не перевищувати приблизно 33 гривень).
      Ті, хто вже одержував продуктові пайки, знають, що вони не відповідають жодній з наведених вимог.
      То скільки ж триватиме така зневага до Людей і Закону? Поживемо-побачимо.
      А поки що охочим підкуповувати радимо дослухатися до слів однієї з пісень «Братів Гадюкіних»: «А я си мою торбочку, а в ній на всякий случай лежить: сорок пачок «Верховини», мило, мийтки і майка, шапка, чоботи, фуфайка. І з начосом калісони…»
      Порада може знадобитись!

      Наш кор.

Комментариев нет:

Отправить комментарий